2020-05-21 18:09:16• hírek • MTI / Agerpres

Határrendészet: Peténél és Csanálosnál nem léphetnek az ország területére a nyugatról hazatérő állampolgárok

Csütörtök reggel 6 órától valamennyi, a veszélyhelyzet előtt működtetett átkelő megnyílt a román-magyar határon - közölte a magyarországi operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta: a Nyugat-Európába tartó és az onnan érkező tranzitforgalom résztvevői Csanádpalotánál, Nagylaknál és Ártándnál léphetik át a határt. A csanádpalotai átkelőt az autóbusszal, a nagylaki átkelőt a személygépkocsival utazók használhatják, az ártándi átkelőt valamennyi járműtípussal igénybe vehetik.


Kiemelte, hogy átléphetik a határt és mentesülnek a hatósági házi karantén alól azok a román állampolgárok, akik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről repülnek tovább, vagy a gépük Magyarországra érkezik és innen indulnak haza. Bizonyos szabályokat ugyanakkor kötelező betartaniuk - hívta fel a figyelmet. Az őket szállító buszok vagy kisbuszok csak a kijelölt benzinkutakon és pihenőhelyeken állhatnak meg, a reptérre utasokat szállító gépkocsivezetőknek 24 órán belül a belépés helye szerinti határátkelőhelyen, a tranzit-autóbuszokkal utazóknak az utazáshoz szükséges legrövidebb időn belül a kijelölt útvonalon el kell hagyniuk Magyarország területét - mondta Kiss Róbert.


Hozzátette: a tranzitutasok belépésének feltétele az is, hogy alávessék magukat az egészségügyi vizsgálatnak, ne álljon fenn náluk a koronavírus-fertőzés gyanúja, a kisbuszok, autóbuszok vezetői hitelt érdemlően, menetlevéllel igazolják a reptérre szállítás tényét, az utasok pedig azt, hogy van érvényes repülőjegyük, a célországba pedig biztosított a belépésük.


Mi a helyzet Szatmár megyében?

A Szatmár megyei Peténél és Csanálosnál nem léphetnek az ország területére a nyugatról hazatérő román állampolgárok - közölte csütörtökön Iulia Stan, a máramarosszigeti határrendészet szóvivője. Az országos határrendészet szerda késő esti közleményében jelentette be, hogy csütörtök reggel 6 órától tíz átkelőhely üzemel Románia és Magyarország között, köztük a két Szatmár megyei is. A szóvivő szerint a megszorítást 'kizárólag' a magyar hatóságok hozták. E szerint Peténél és Csanálosnál csak a határ mentén dolgozók és a kamionsofőrök kelhetnek át a határon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: